haunted / by me.

What do you do when something is running after you, slowly coming closer, and you despise it.
How do you controll your feelings. Why is it so hard to ignore.
It´s like you always see the flaws in you and not the good, it´s the same with the things around you, hard to ignore the things you want to ignore, and you ignore the things not worth ignoring.
And this importunate is pushing you down, deep in a black hole, everything is disappearing, the road under you, the sky above you, your toughts, your feelings, your like a stick, just standing there, freezed.
Its controlling you now, you don´t know whats reality or not, the only thing on your mind is that anxiety, disturbing you. Slowly growing bigger and bigger, like a lie turning into a labyrinth that has no start or end, entangled in it self.
The only way to come out is the truth, and it is there, deep inside you, but neather your mind or the something whos running after you wont let it out, it´s eating your pain.
It´s a one way out, keep yourself on the right way, don´t take sideways.


Fredag

What a day.. slutade kl 12 idag, wow, det kändes konstigt, men inte fick man hem o vila för de, nej handla o kuta mellan alla affärer ;) jag är typ.. en sparare haha så jag bruka gå mellan när jag vet det är billigare där :P sen glömmer jag alltid nåt så får alltid springa emellan. Motion iaf.
Kom nyss hem, ska laga mat, en egen påhittad mat eller ja, nästan, börek typ en turkisk maträtt man baka in fetaost persilja och ägg i smördeg och har det i ugnen eller steker jag bruka fritera.. men jag har gjort en större version med lite annat gott i så det blir som en stor bulle med fetaost, köttfärs, persilja och lök o ägg.. det är gott.

Det är alltid så härligt när det är fredag och även om man ska jobba på helgen så är det inte samma sak som att jobba på veckorna..

Ikväll ska det komma hit lite peeps så ska kanske göra en smokey eye så får ni se den på riktigt :P alltså min version.. eller om man kör en vanlig.Smokey eyes my way

Först vill jag säga, jag är ingen expert någonstans, bara kör :) så hoppas ni gillar det ändå ! Man kan göra en smokey eye på hur många olika sätt som helst. Standarden består nästan bara av, svart vit och hightligt, kajal och eyeliner :)1, ta svart över hela ögat, sen tar du vitt ovanför, använd pensel, för att riktigt gnugga ut den svarta, och sen den vita så att det "smälter ihop", sen tar du highlight längst uppe på kanten.
Gnugga extra i inreögonvrån mellan svart och vitt så det blir lite grått. Sen använd eyeliner i övre fransraden och ut mot kanten, sen tar du kajal i nedre och sen tar du med penseln under undre fransraden och gnuggar ut riktigt låt det vara lite tjockare i yttrekanten och tunna ut mycket ju längre in du kommer. Lägg lite hightlight eller ljusskimmrig ögonskugga i ögonvrån. Klart !


Tänkte visa hur jag gör min smokey eye.

Har man små ögon och vill ha smokey eyes så går det, enligt mig, kajal och svart brukar ju göra ögat mindre, men vem säger att man behöver använda svart ? :) Stay tuned 2 find out :P

Skulle varit lättare att visa med bilder men inte just nu, så får beskriva och visa med annat, lite fulare som jag gjort med redigerings pogram o snodd bild från google, jaja.

1. Ta svart ( yep, brukar använda svart som grund när jag sminkar för det smetas ändå ut och ser inte kolsvart ut ) stäng ögat och ett bra tips är att man helst ska använda pensel, ta en som inte är för hård. Rikta penseln från ungefär mitten av ögat och dra snett utåt men uppåt.
   

2. Använd penseln och gnugga ut det svarta inåt mot ögat, du behöver inte ta mer färg utan använd det som finns på ögat, och  gnugga så det blir jämt och fint, men det kommer bli ljusare ju längre in mot ögonvrån du kommer, då blir det rätt.

Ungefär sådär kommer det se ut.

3. Sen tar du lite mer svart och tar en mindre pensel om du har men annars kan man använda samma men tryck inte så hårt så det blir en stor rand, för nu ska man applicera lite runt ögon globen. Dra med penseln fram och tillbaka, det ska inte bli så hårda kanter utan också vara rätt utgnuggat fast mindre än det andra, det ska gå ihop sig med yttre ögonvrån där det är som mörkast med färg.


Like that..

4. Ta den färgen som du vill ha som ska vara "huvudfärgen". Man kan använda sig av flera färger, jag brukar använda samma färg fast i olika nyanser, mörk, mindre mörk, ljus. Eller mörk, ljus.
Ta penseln igen, börja i yttre hörnet igen och pensla på inåt. Du gnuggar även ut denna, så att det blir mindre färg ju längre in du kommer mot ögonvrån. Sen tar du den ljusa färgen och lägger från ögon vrån och utåt, så det smälter samman.

 
Den mörka nyansen och sen den ljusa, okej ser lite konstigt ut när man gör det på datan :)

5. Ta svart igen, helst en svart kajal eller eyeliner som är bäst i det här fallet.
ta från innervrån, och följ franskanten och fortsätt en bit ut.6. Ta kajal pennan, svart och börja från innervrån där du började med eyelinern och ta nedre fransraden, om du har små ögon kan använda dig av en kolsvart, du kan ha vit eller brun kajal. Bara det att kajal på franraden gör att ögat ser lite mindre ut, men om man har vit så ser ögat större ut.
Du kan oxå ha svart kajal men lägga vit i innervrån av ögat.

7. Ta lite svart, brun eller grå och lägg under ögat alltså under fransraden och börja gnugga ut, sen drar du ut det emot den yttre vrån och uppåt mot den mörka delen av övre sminkningen.

Jag brukar inte ha lila ögonskugga så ofta jag brukar ha en tendens att se ut som att jag har ett blåöga, vet inte, passar väl inte mig bara, men jag tog lila nu på bilderna för det är lättare att visa, men det ser ju annorlunda ut i verkligheten.

Såhär bruka det se ut ungefär:


Tips, lägg lite brun på kanten där, ni ser vad jag menar, bara lite det ger det lilla extra.


Okej, detta va troligen världen dåligaste visning haha, men det är inte lätt att sminka på ett redigeringspogram, ska försöka göra en med riktiga bilder !
Och sen ska jag skriva lite mer ingående hur man kan göra när man ha små ögon.

Och på bilderna så ser det ljusare ut och inte sån WOW effekt, men i verkligheten är det mer utstickande.


Att klyfta eller inte klyfta.

Hej Sverige, hej vänner !
Är det inte underbart hur vi håller ihop, även om du kommer från kanske folkrika teheran eller torraste öknen och jag från en liten by i norrland ? Är det inte underbart att vi är så olika men ändå totalt lika.
Huvud, axlar knä och tå, ögon öron kinder. Ingen har något mer än den andra. Det som kan skiljas åt är små saker, saker som inte ens spelar stor roll när det gäller gemenskap, och det är att vi kanske inte delar samma pigment, våran hy kan växla från väldigt mörk till väldigt ljus, kanske våran tro är olika, vi kanske inte äter samma mat, vi har olika språk.
Vi bryr oss inte, vi älskar varandra inte mindre för det, vi tänker inte på det.
Andra gör det.
Dom "stora" människorna i världen säger att det inte går att leva tillsammans, pga av det, men det är ju inte vi som tänker på det, hade inte dom nämnt det så hade vi inte tänk på det. Dom säger att det är vi som skapar klyftor, eller "dom" och "vi", ord som dom tycker om att använda sig av, när vi säger VI. Dom säger att det är för svårt för oss att leva tillsammans i samhället. Vi har inte märkt det.
Klyftorna och olikheterna kommer inte från oss, det kommer från de "stora" människorna, det är DOM som skapar klyftorna, klasserna, olikheterna, funderingarna, tveksamheten. Inte vi. Nu är det vi som har gjort nya ord, vi mot dom.
Varför kan dom bara inte lyssna, på vad folket har att säga ? Vi kan väl lyssna på varandra, detta är orsaker att det händer så hemska saker i världen, det är människornas fel, men dom gillar att skylla på andra saker, men hade det man bara lyssnat lite på varandra och inte funnits människor på höga stolar som sagt åt oss vad vi ska tycka och tro så tror jag att det hade sett annorlunda ut.

Grönt är fint


F##ed up / By me.

Sometimes it´s f#cked up, im trying watch my back while im trying to figure the way in front of me.
Still, it´s no sense. The world is spinning but im still standing strong. Strong on my feats, weak in my heart.
How come, when you have decied to keep your feet on this spot, the spot is moving away from you, near but still reacheable, but you know if you move your foot, you will leave this secure platform you standing on to understand whats on the next. Sometimes it´s f"ucked up, and the whole systems makes no sense.

Jag e lite le nö

Jag är expert på att förstora upp saker, verkligen, kan ligga och tänka på en sak och sen blir den 1000 gånger större och min hjärna börjar flyga runt och blanda massa olika tankar och scenarion, sen är det kört.. och inte gör saken det bättre att man är lite störd i huvudet, med alla ocd störningar oxå.. sen är jag sån som kan börja gråta om jag tänker på nåt. O så kan gå förbi en spik och sen tänka shit tänk om man skulle snubblat nu och fått huvudet rätt in i spiken ? jag har hittat en som är som mig, som tänker såna konstiga saker.. vi skrattade rätt mkt.. någon att dela sina knasiga tankar med :P

Ups idag är det Idol ju, det hade jag glömt.

Onödigt inlägg, men jag är lite less.


En låt man aldrig lessnar på


Hello Universe / by me.

Hello universe, do you feel our connection, when i stare at your roof, i see your shining lights, saftley up there every day to help me guide myself, hidden by the sun, but i know they will be there when the night has come.

Hello universe, do you feel our connection, when i walk on your floor, with the sand under my toes, saftley help me to stand with my feets on the ground.

Hello universe, do you feel our connection, when i spin my body trough your open ocean, saftley help me to take away all my stress, just me and the water hugs my body.

Hello universe, do you feel our connection, when your breath blows in my hair, a breeze far from here, safetly lets me know that there is a whole world out there to experiance, when your breeze is coming i know there is something on the other side of the world waiting.

Thank you universe, for let me knowing i am privilege, just by knowing you.


Skräckfilm :)

Ohh som jag älskar skräckfilmer, vi ska snart kolla på en, The Children heter den, den verkade läskig och av kommentarerna så verkar den JÄTTE läskig ! Wiie.. undra varför det är så kul att bli skrämd ???
O i filmen är det barn också, som är läskiga.. det värsta som finns i skräckfilmer, undra varför barn i skräckfilmer är så otroligt läskiga.. menar, barn ? Dom är ju söt, o kan va värsta monstrena i filmer, wierd.

Såg en annan skräckfilm för ett tag sen med brorsan o hans tjej som hette Insidious, den är ny och DEN va hemsk, exciting !!!

Ha en fortsatt trevlig kväll (ganska rolit att jag skriver så o än har 0 person läst min blogg haha, så vem hälsar jag till egentligen ?)


Rött läppstift

Ett tips från mig är att om man ska ha rött läppstift så ska man ha en mildare sminkning i övrigt, kanske lite smokey eyes, lite rough och sen ett rött läppstift, annars kan det bli rätt kladdigt, mycket att titta på, röda läppar är ju rätt utstickande ;) men jätte snyggt.
Något jag inte rekommenderar är röda läppar och blå ögonskugga, DET kan se lite "trashy" ut..

Jag ska lägga upp egna sminkningar, tips och trix (mer ingående) hur man kan få större ögon, mindre, se piggare ut, ja ni vet, plus massa olika stilar, fest, vardag, allt möjligt ! :) Och nu är det ju höst så att nu kan man börja sminka sig lite mer, på sommaren blir det ju rätt lite, då det är varmt och man vill helst inte sola med smink och det är inte så bra för hyn heller, och på hösten kan det va kul att känna sig pigg och fräsch när det går in i mörkare tider.. huva.


Mycket eller lite ?

Jag satt och funderade på olika sminkstilar, ja det finns ;)
Själv tycker jag om mycket smink, alltså inte puderkakor i ansiktet, menar mer ögonskuggor och färger, tycker det är inspirerande ! Brukar kolla på folks sminkningar om jag är ute, eller på stan.. är vi inte lite klena ?
När jag var i Syrien, så frågade en tjej där mig, hur sminkar ni er i Sverige, lite va ?
Yep.. faktiskt, vi kör mer naturliga stilen, men ibland tycker jag bara den blir tråkig, och blir det inte lite tillgjort om alla kämpar med kläder och smink och hår för att se så naturlig ut som möjlig, då kan man väl lika gärna gå utan smink ?
Sen möter man någon med spännande ögonskugga, markerade läppar, då blir jag riktigt glad och taggad !
Så min sminksmak är nog mer åt det lite "överdrivna" hållet än the all natural look, men kanske det beror på att jag gillar special effekt makeup oxå :P hello Halloween, om typ 1 månad woho, en tid att få ta fram sina inre kreativiteter !


 VS.Ett jätte litet tips :)

Om ni har torr hud och ska applicera foundation, använd inte hudkräm precis innan, gör det helst 20 minuter innan ni ska sminka er. Eftersom den torra huden drar åt sig hudkrämen och om man då har lagt på foundation direkt efter så dras även den med i huden och då blir det lite smuts därunder som inte är så kul.. :) keep on making !


1a inlägget, wow.hej, ja välkommen då till min nyaste blogg..
här kommer jag att skriva om ALLT möjligt, makeup, musik, texter, vardag, allt som är intressant, eller ganska rätt ointressant.. mest oxå för att mina kära familjs skull :)
just nu sitter jag med en sjal runt halsen, ser ungefär ut som att jag har en halskrage, men jag är sjuk förkyld och har jätte mkt hosta så min sötis hade ett knep, vet inte om det funkar så bra, men det är skönt när det är varmt..
inatt fick jag äta soppa, typ kl halv 2, bara för att få i mig något varmt, det hjälpte lite.. skulle jobba idag men orkar inte, kan knappt prata så det blir lite svårt då iom att jag har ett jobb där man bara pratar.
funderar på att gå och fixa lite mat, men nu har jag iallafall skrivit 1 inlägg !

ses, fred.


RSS 2.0