Att klyfta eller inte klyfta.

Hej Sverige, hej vänner !
Är det inte underbart hur vi håller ihop, även om du kommer från kanske folkrika teheran eller torraste öknen och jag från en liten by i norrland ? Är det inte underbart att vi är så olika men ändå totalt lika.
Huvud, axlar knä och tå, ögon öron kinder. Ingen har något mer än den andra. Det som kan skiljas åt är små saker, saker som inte ens spelar stor roll när det gäller gemenskap, och det är att vi kanske inte delar samma pigment, våran hy kan växla från väldigt mörk till väldigt ljus, kanske våran tro är olika, vi kanske inte äter samma mat, vi har olika språk.
Vi bryr oss inte, vi älskar varandra inte mindre för det, vi tänker inte på det.
Andra gör det.
Dom "stora" människorna i världen säger att det inte går att leva tillsammans, pga av det, men det är ju inte vi som tänker på det, hade inte dom nämnt det så hade vi inte tänk på det. Dom säger att det är vi som skapar klyftor, eller "dom" och "vi", ord som dom tycker om att använda sig av, när vi säger VI. Dom säger att det är för svårt för oss att leva tillsammans i samhället. Vi har inte märkt det.
Klyftorna och olikheterna kommer inte från oss, det kommer från de "stora" människorna, det är DOM som skapar klyftorna, klasserna, olikheterna, funderingarna, tveksamheten. Inte vi. Nu är det vi som har gjort nya ord, vi mot dom.
Varför kan dom bara inte lyssna, på vad folket har att säga ? Vi kan väl lyssna på varandra, detta är orsaker att det händer så hemska saker i världen, det är människornas fel, men dom gillar att skylla på andra saker, men hade det man bara lyssnat lite på varandra och inte funnits människor på höga stolar som sagt åt oss vad vi ska tycka och tro så tror jag att det hade sett annorlunda ut.

Kommentarer
Postat av: samira

yes du har så rätt:) älskar öppensinnade människor.. vi behöver fler som dig! KRAM

2011-09-23 @ 01:10:11
URL: http://samiraekman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0