Smokey eyes my way

Först vill jag säga, jag är ingen expert någonstans, bara kör :) så hoppas ni gillar det ändå ! Man kan göra en smokey eye på hur många olika sätt som helst. Standarden består nästan bara av, svart vit och hightligt, kajal och eyeliner :)1, ta svart över hela ögat, sen tar du vitt ovanför, använd pensel, för att riktigt gnugga ut den svarta, och sen den vita så att det "smälter ihop", sen tar du highlight längst uppe på kanten.
Gnugga extra i inreögonvrån mellan svart och vitt så det blir lite grått. Sen använd eyeliner i övre fransraden och ut mot kanten, sen tar du kajal i nedre och sen tar du med penseln under undre fransraden och gnuggar ut riktigt låt det vara lite tjockare i yttrekanten och tunna ut mycket ju längre in du kommer. Lägg lite hightlight eller ljusskimmrig ögonskugga i ögonvrån. Klart !


Tänkte visa hur jag gör min smokey eye.

Har man små ögon och vill ha smokey eyes så går det, enligt mig, kajal och svart brukar ju göra ögat mindre, men vem säger att man behöver använda svart ? :) Stay tuned 2 find out :P

Skulle varit lättare att visa med bilder men inte just nu, så får beskriva och visa med annat, lite fulare som jag gjort med redigerings pogram o snodd bild från google, jaja.

1. Ta svart ( yep, brukar använda svart som grund när jag sminkar för det smetas ändå ut och ser inte kolsvart ut ) stäng ögat och ett bra tips är att man helst ska använda pensel, ta en som inte är för hård. Rikta penseln från ungefär mitten av ögat och dra snett utåt men uppåt.
   

2. Använd penseln och gnugga ut det svarta inåt mot ögat, du behöver inte ta mer färg utan använd det som finns på ögat, och  gnugga så det blir jämt och fint, men det kommer bli ljusare ju längre in mot ögonvrån du kommer, då blir det rätt.

Ungefär sådär kommer det se ut.

3. Sen tar du lite mer svart och tar en mindre pensel om du har men annars kan man använda samma men tryck inte så hårt så det blir en stor rand, för nu ska man applicera lite runt ögon globen. Dra med penseln fram och tillbaka, det ska inte bli så hårda kanter utan också vara rätt utgnuggat fast mindre än det andra, det ska gå ihop sig med yttre ögonvrån där det är som mörkast med färg.


Like that..

4. Ta den färgen som du vill ha som ska vara "huvudfärgen". Man kan använda sig av flera färger, jag brukar använda samma färg fast i olika nyanser, mörk, mindre mörk, ljus. Eller mörk, ljus.
Ta penseln igen, börja i yttre hörnet igen och pensla på inåt. Du gnuggar även ut denna, så att det blir mindre färg ju längre in du kommer mot ögonvrån. Sen tar du den ljusa färgen och lägger från ögon vrån och utåt, så det smälter samman.

 
Den mörka nyansen och sen den ljusa, okej ser lite konstigt ut när man gör det på datan :)

5. Ta svart igen, helst en svart kajal eller eyeliner som är bäst i det här fallet.
ta från innervrån, och följ franskanten och fortsätt en bit ut.6. Ta kajal pennan, svart och börja från innervrån där du började med eyelinern och ta nedre fransraden, om du har små ögon kan använda dig av en kolsvart, du kan ha vit eller brun kajal. Bara det att kajal på franraden gör att ögat ser lite mindre ut, men om man har vit så ser ögat större ut.
Du kan oxå ha svart kajal men lägga vit i innervrån av ögat.

7. Ta lite svart, brun eller grå och lägg under ögat alltså under fransraden och börja gnugga ut, sen drar du ut det emot den yttre vrån och uppåt mot den mörka delen av övre sminkningen.

Jag brukar inte ha lila ögonskugga så ofta jag brukar ha en tendens att se ut som att jag har ett blåöga, vet inte, passar väl inte mig bara, men jag tog lila nu på bilderna för det är lättare att visa, men det ser ju annorlunda ut i verkligheten.

Såhär bruka det se ut ungefär:


Tips, lägg lite brun på kanten där, ni ser vad jag menar, bara lite det ger det lilla extra.


Okej, detta va troligen världen dåligaste visning haha, men det är inte lätt att sminka på ett redigeringspogram, ska försöka göra en med riktiga bilder !
Och sen ska jag skriva lite mer ingående hur man kan göra när man ha små ögon.

Och på bilderna så ser det ljusare ut och inte sån WOW effekt, men i verkligheten är det mer utstickande.


Kommentarer
Postat av: samira

Tack för hjälpen dear:) ska använda mig av denna när jag ska ut på lördag! wiihoo

2011-09-23 @ 01:08:24
URL: http://samiraekman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0